Koncertforeningens Kor

Gennem mere end 25 år har Koncertforeningens sommerkoncerter været en Tivoli-tradition. Mange af musikkens mesterværker er blevet fremført ved disse koncerter, sidst Mozarts Requiem i 2018. Årets værk bliver Dvoraks klangskønne Stabat Mater, som blev komponeret i årene 1876-77.

5. juni 2019

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Anledningen var den for komponisten tragiske, at hans tre første børn med kort mellemrum var afgået ved døden, hvilket meget naturligt førte til en menneskelig krise for den begavede komponist. I Stabat Mater-teksten om Marias følelser ved Jesu kors fandt Dvorák både smerte, trøst og inspiration til at skabe et af sine inderligste værker, som siden er blevet et af oratoriegenrens storværker.

Koncertforeningens Kor er stiftet i 1967 og har oprindelig sit udspring i Københavns Folkemusikskole. Igennem flere end 50 år har koret forestået en lang række oratoriekoncerter, spændende fra Bachs h-mol Messe til Regers Der hundertste Psalm og Elgars The Dream of Gerontius.

Ud over at være et fremtrædende symfonisk kor har Koncertforeningens Kor også en omfattende kammerkorvirksomhed. Korets a cappella repertoire omfatter for en stor dels vedkommende romantisk og nyere dansk og nordisk musik. Koret har uropført adskillige værker af danske komponister og har altid nyere og nutidig dansk musik på programmerne.

Medvirkende: Koncertforeningens Kor og Orkester
Dirigent: Steen Lindholm
Solister: Pernille Stolting-Madsen, sopran Sophie Haagen, alt
Jonathan Koppel, tenor
Lauritz Jakob Thomsen, bas

Dvorák: Stabat Mater

Download koncertprogram

Program

Dvorak: Stabat Mater