Anne-Sophie Mutter – intimkoncert i Glassalen

Anne-Sophie Mutter er en verdensstjerne. Hun har begejstret publikum i årtier med sit sublime violinspil, og nu lægger hun vejen forbi Tivoli til en eksklusiv intimkoncert i Glassalen. Sammen med pianisten Lambert Orkis fremfører Anne-Sophie Mutter et sprudlende program af sonater, romancer og fantasier for violin og klaver. Musikken er af Mozart, Schubert, Clara Schumann samt af den italienske Ottorino Respighi. En enestående mulighed for at opleve musikalsk ekspertise og lidenskab på nærmeste hold.

22. august

Kl: 17:00

Glassalen

Køb billet

Den tyske violinist Anne-Sophie Mutter har med sine evner, fortryllende karisma og kunst glædet publikum, lige siden hun som ung teenager blev opdaget af den berømte dirigent Herbert von Karajan. I næsten 50 år har hun færdedes hjemmevant i verdens største koncertsale sammen med de bedste musikere og dirigenter, den klassiske verden kan byde på. Heldigvis kan hun godt lide at komme til Danmark - hvilket er glædeligt, for dette er i sandhed en enestående mulighed for at opleve musikalsk ekspertise og lidenskab på nærmeste hold.

Udover at have en intensiv koncertaktivitet er Anne-Sophie Mutter i dag dedikeret til at fremme karrierer for unge, bemærkelsesværdigt dygtige musikere og har etableret en fond, som støtter de mest talentfulde. ”Musik bevæger os kun, når den fortæller en historie, og jeg vil finde de nye historiefortællere”, har hun fortalt.

Ved koncerten her har hun taget en sjældent hørt sonate af den italienske komponist Ottorino Respighi med. Det er et stort anlagt værk, som er krævende og svært at spille, men det skræmmer selvfølgelig ikke Mutter og Orkis, der også har Schuberts fantasi for violin og klaver på programmet - Schuberts sidste værk for de to instrumenter, som ligeledes anses for at være vanskeligt og krævende for både violinist og pianist, ikke kun teknisk, men også et samspilsmæssigt. Anne-Sophie Mutter og Lambert Orkis mestrer heldigvis det hele i overmål, så vi trygt kan læne os og tilbage og nyde eftermiddagens fortryllende virtuositeter.

Foto: Anne-Sophie Mutter. Credit: Bastian Achard. 

Program


Solister:
Anne-Sophie Mutter, violin
Lambert Orkis, klaver

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Violinsonate nr. 18, G-dur, KV 301 (1778)
Franz Schubert (1797 – 1828): Fantasi for violin og klaver, C-dur, D934 (1827)
--
Clara Schumann (1819 – 1896): Tre violinromancer, op. 22 (1853)
Ottorino Respighi (1879 – 1936): Violinsonate, h-mol (1917)

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
22. august
295.00 - 495.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli