Tivoli Jazzpris 2024

En hyldest til de udøvende jazzmusikere

16. september

Kl: 18:30

Glassalen

Køb billet

Til Tivoli Jazzpris hyldes musikerne på den danske jazzscene. Fem priser med tilhørende legater skal uddeles, og hver prismodtager kan opleves live i samspil med Tivolis Salonorkester anført af kapelmester Peter Jensen.

Jazzjournalist og vært på P8 Jazz, Naya Buric, er aftenens vært og sørger for at guide os kyndigt igennem en fantastisk aften med prisuddelinger, fortællinger fra jazzens verden og koncerter.

Efter prisuddelingen i Glassalen byder aftenen på ægte jazzjam i Tivolis smukke Jubilæumshave.

I år uddeles følgende priser:
• Årets Nybrud (Bevilget af William Demant Fonden)
• Årets Formidler (Bevilget af William Demant Fonden)
• Rene Daugaard Legatet
• Årets Inspirator (Bevilget af Beckett Fonden)
• Børnejazzprisen (Bevilget af Gangstedfonden)

Følg med her på siden og på jazzdanmark.dk for afsløring af prismodtagere, der kan opleves på scenen til prisuddelingen. Det bliver en unik aften i Tivoli, hvor jazzmusikken hyldes og fejres i fantastiske omgivelser.

Tivoli Jazzpris har været uddelt som en enkeltpris årligt siden 2020. Siden 2023 har Tivoli samarbejdet med JazzDanmark, hvor der er blevet uddelt en større vifte af priser.

JazzDanmark er en non-profit genreorganisation, der arbejder for at fremme kendskabet til jazz i Danmark og dansk jazz i udlandet. De støttes af Statens Kunstfond og private fonde.

TIVOLI JAZZPRIS MED VÆRT NAYA BURIC

Vi er glade for, at Naya Buric igen i år vender tilbage som vært.
Den vidende og erfarne jazzjournalist og vært på P8 Jazz, Naya Buric, har gennem en årrække markeret sig som en af Danmarks førende formidlere af jazz. Hun har været vært og medskaber af det populære morgenprogram Snooze på P8 Jazz og fungeret som vært på diverse programmer, kulturindslag og dybdegående interviews. Derudover har Naya også stået på scenen ved flere store koncertbegivenheder og dækket dansk og internationalt koncertstof for DR i jazzregi gennem ti år.

I forbindelse med sin kærlighed for musik og film har Naya Buric desuden skabt radioserien Mesterlige Jazzsoundtracks og senere filmserien af samme navn i samarbejde med Copenhagen Jazzfestival og Cinemateket/Det Danske Filminstitut, ligesom hun ofte er oplægsholder på den årlige Musikfilm Festival.

Drivkraften bag Nayas formidling er en dyb passion for musik og ikke mindst de historiske og samfundsmæssige lag der omgiver den. Hun blev i 2021 nomineret til Bedste Europæiske Musikpodcast ved den prestigefulde Prix Europa og til Årets Podcast ved Prix Audio.

JAZZ I TIVOLI

Jazzen er en vigtig del af Tivolis musikalske DNA og har kunnet opleves i Haven i snart 100 år.

Da de første amerikanske jazz-orkestre begyndte at turnere i Europa i 1920erne, var det naturligt for Tivoli at invitere dem indenfor som eksotisk underholdning. I 1940erne var jazzen ungdommens oprørsmusik, og Glassalen var stedet, hvor man mødtes for at danse til Svend Asmussens og Peter Rasmussens orkestre.

Da de første amerikanske jazz-orkestre begyndte at turnere i Europa i 1920erne, var det naturligt for Tivoli at invitere dem indenfor som eksotisk underholdning. I 1940erne var jazzen ungdommens oprørsmusik, og Glassalen var stedet, hvor man mødtes for at danse til Svend Asmussens og Peter Rasmussens orkestre.

Prisfesten markerer afslutningen på Tivolis Onsdagsjazz-program for 2024, der præsenterer danske jazzprofiler i samarbejde med Tivoli Orkestret og kapelmester Peter Jensen.

Program

GLASSALEN DEN 16. SEPTEMBER 2024

PROGRAM
18.00 – Glassalen åbner

18.30 – 20.00 Awardshow, Glassalen
Koncerter og priser uddeles i Glassalen med Tivoli Ensemblet og solister. Vinderne af priserne spiller med Tivolis Salonorkester på scenen efter hver prisuddeling.
(kræver særskilt billet – køb via link på siden)

20.00 – 21.30 Jamsession
Efter prisoverrækkelsen fortsætter festen med en jamsession i Jubilæumshaven.
(Inkluderet i entréprisen til Tivoli)

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
16. september
185.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli